Terug van weggeweest

De geur van tijgerbalsem, de opzwepende opkomstmuziek van de vechters en de klappen die tot ver buiten de ring zijn te horen. Beverwijk heeft er vijf jaar op moeten wachten, maar afgelopen zaterdag was er dan eindelijk weer een kickboksgala in Sporthal De Walvis.

Dat ook de vechtsportliefhebbers uitkeken naar de krachtmetingen bleek wel uit het feit dat de Beverwijkse sporthal tot aan de nok toe gevuld was.

Het eerste gevecht ging tussen Jeffrey Huijgens van Mejiro Gym en Caner Top van het plaatselijke Team Spirit. Een tweestrijd die onbeslist eindigde.

Dat bleek geen opmaat te zijn voor de rest van de avond want in de daaropvolgende nieuwelingenpartij tussen Nolty Geijssen (Days Gym) en Mitchell Steeman (Van de Meij) viel de beslissing nog voor de laatste bel toen Steeman zijn tegenstander met een harde klap knockout sloeg.

Voltrefffers
Het publiek zweepte tijdens de avond echt op wanneer er een serie voltreffers op het lichaam van één van beide vechters geplaatst wordt zoals in de achtste partij tussen Jeroen Trijsburg (Fitz Gym) en Dylan Massier (Team Spirit) die ook onbeslist eindigde. Kort daarvoor moest een andere vechter van Team Spirit, Jack Tazelaar, zijn meerdere op punten erkennen in Mateuz Duch (Fightclub Amstelveen).

Tijdens het eerste A-gevecht tussen Thomas Bridgewater (Team Jamal) en Roël Mannaart (Mejiro Gym) gaat het er hard aan toe. De zoon van de legendarische André Mannaart maakte korte metten met zijn tegenstander die weigerde tegen de grond te gaan. Maar na een voltreffer in de vierde ronde zakte Bridgewater toch in de touwen.

Langzaam maar zeker sloop de avond richting het eindgevecht van Tom Duivenvoorde. Maar eerst moest er nog een andere vechter van Team Spirit de ring in. Jamie Tan won het uiteindelijk op punten van Ben Beka (Fitz Gym).

Één gevecht later won Yussef Kaluta zijn partij van Danny Klinkien van Jodaro Gym. En dat was knap omdat Kaluta helemaal niet op het deelnemersveld stond. De vechter uit de klasse onder 84 kilo was aanwezig op het gala en viel last minute in voor Alain Goverde van Mellani Gym.

Nadat Jeroen van Diemen (Gym Haarlem) Ferry Bres (Team H&H) op een technische knock-out versloeg mocht Duivenvoorde eindelijk de ring in tegen Boubaker El Bakouri (Siam Gym) die zijn tweelingbroer Khalid verving nadat die vanwege een enkelblessure moest afhaken. El Bakouri was gebrand op revanche nadat hij eerder dit jaar van Duivenvoorde verloor op punten.

Tijdens de partij bleek nog maar eens dat de Beverwijkse vechter de absolute publiekslieveling was, want bij elke goedgeplaatste combo veerde de fans van Duivenvoorde op.

Na een eerste ronde waarin er vooral een beetje afgetast leek te worden tussen beide mannen werd het vanaf de tweede ronde meteen een stuk actiever. Ook het publiek ging er nog eens achter staan, de naam van Duivenvoorde scanderend.
Uiteindelijk was het de Beverwijker die de partij op punten naar zich toe trok. Een beslissing die door het publiek flink werd toegejuicht.

Uit: Dagblad Kennemerland 24-10-2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *